Se incarca...

roende

Ajutorul lui Mos Craciun la Spitalul de Copii Brasov

Ajutorul lui Mos Craciun la Spitalul de Copii Brasov

În septembrie, Organizaţia Speranţa pentru Copii a început să strângă fonduri pentru Spitalul de Copii din Braşov, astfel că ieri s-a făcut prima donaţie, în valoare de 5.000 de lei.

„Suma a fost strânsă în urma comercializării unor reproduceri, sub formă de cărţi poştale, ale unor desene realizate de elevii Şcolii Generale nr. 27. Cei 5.000 de lei au fost donaţi Compartimentului Terapie Acuţi (CTA), din cadrul Spitalului Clinic de Copii din Braşov”, a declarat vicepreşedintele organizaţiei, Andra Tudor. 

Dr. Maria Mitrică, medic primar pediatru în cadrul CTA, consideră această donaţie o gură de oxigen pentru spital. „Vom în cumpăra un aparat de monitorizare, pentru pacienţii care ajung la noi în stare foarte gravă”.

Potrivit medicului, aceste situaţii nu sunt puţine, aproximativ 4.000 de pacienţii fiind internaţi la „Terapie Acuţi” în ultimii trei ani. „La noi ajung copii aflaţi într-o stare critică, astfel că rulajul este foarte mare. Uneori, într-un pat sunt rulaţi 3-4 pacienţi pe zi”, a explicat dr. Mitrică. Ea a precizat că, deşi „Terapia Acuţi” a fost renovată şi dotată în cursul verii, ar mai fi nevoie de echipamente, de la electrocardiograf sau aerosol, la termometre. 

Andra Tudor a precizat că acţiunea caritabilă se va încheia în luna iunie a anului 2011, astfel că desenele copiilor mai pot fi cumpărate până atunci dintr-un supermarket din Braşov. (R.C.)